Direct mee te nemen
Direct mee te nemen
Deskundig advies
Deskundig advies
Binnen 5 werkdagen geleverd
Snelle levering
35 euro levering
Mega aanbod
Ruime voorraad
Ruime voorraad

Meer uitleg

Matrasinterieurs

De inhoud van de matras bepaalt het rationele aspect van het slaapcomfort : de ergonomie.
De matraskern moet uw lichaam perfect ondersteunen. Uw beste keuze is afhankelijk van uw lichaamsbouw, slaaphouding
en uw voorkeur voor hard of zacht slapen.

 

Matrastijk

Intro
Intro is een no-nonsense kwaliteit, die aan alle basiseisen van een matrijstijk voldoet. Intro is een gebreid weefsel dat
aan de binnenzijde met antiallergische watten (300gram/m²) gevoerd is. Deze combinatie maakt hem elastisch en aangenaam
zacht. Hij biedt u een ongecompliceerd slaapcomfort. Een bijkomend voordeel is zijn prijs. De Intro-hoes is afritsbaar
d.m.v. een 3 zijden rits en chemisch reinigbaar.


Aegis® Carbon
Aegis® Carbon is een futuristische kwaliteit, die aan de strengste gezondheidseisen voor een matrastijk voldoet. Aegis®
Carbon is een revolutionair high-tech weefsel: een combinatie van nanotechnologie en inductie. Hij biedt u een ultrahygiënisch
en anti-allergisch slaapklimaat en beschermt u tegen elektrostatische elektriciteit. De Aegis® Carbon hoes is
deelbaar d.m.v. een 4 zijden rits en wasbaar op 60°.


Bamboo
Bamboo is een natuurlijke topkwaliteit, die aan de hoogste ecologische normering voor een matrastijk voldoet. Bamboo
is in alle opzichten het milieuvriendelijkste weefsel: de grondstof (grassen) groeit razendsnel aan en het eindproduct kan
gerecycleerd en tot compost verwerkt worden. Hij biedt u een puur natuurlijk slaapklimaat, met een aangename touch,
een natuurlijke glans, een natuurlijke ventilatie. De Bamboo tijk is doorstikt met wol. De Bamboo hoes is deelbaar d.m.v.
een 4 zijden rits en chemisch reinigbaar.


Ventilair
Ventialir is een luchtige kwaliteit, die maximaal aan de ventilerende en temperatuur-regulerende eisen voor een matrastijk
voldoet. Ventilair is een driedimensionaal weefsel, een nieuwe generatie na de dubbeldoeken. Hij biedt u een ultracomfortabel
slaapklimaat dankzij de optimale ventilatie (lucht, vocht) en temperatuur-regulatie. De Ventilair hoes is
deelbaar d.m.v. een 4 zijden rits en wasbaar op 60°.

Pocketvering

Een pocketveer is een metalen springveer in een pocket (zakje). Dat zakje is gemaakt van een ongeweven materiaal. In een pocketveermatras zitten talloze pocketveren naast elkaar verwerkt. Het zakje om de veer zorgt ervoor dat de veren elkaar niet kunnen raken en dat de veer minder 'voelbaar' wordt.

Pocketveringmatrassen zijn over het algemeen stevige matrassen voor mensen die het snel warm hebben en geen gewrichtsklachten hebben. Hoe meer veren er per vierkante meter in een matras zitten, des te beter wordt het gewicht van de persoon over de matras verdeeld. Hierdoor wordt een goede lighouding bevorderd. Bij meer veren wordt de matras ook vaak als zachter ervaren. Dit komt doordat het begrip “hardheid” wordt veroorzaakt door de hoeveelheid tegendruk die een matras geeft. Thermisch geharde veren zijn veren waarvan het metaal die bij de productie tot zeer hoge temperaturen verhit wordt. Hierdoor is de verbinding tussen de onderlinge moleculen versterkt, waardoor de veer minder snel vervormt. Het vervormen van een veer wordt veroorzaakt door trek- of duwkrachten.

De stevigheid of soepelheid van de veer wordt veroorzaakt door de hoeveelheid draaiingen en de dikte van de staaldraad. Een dikke draad (meer materiaal) heeft meer weerstand, en is dus steviger dan een dunnere draad. Op deze manier worden ook de comfortzones van een pocketveringmatras gemaakt. Deze zachtere zones zitten op schouder- en heuphoogte zodat de matras daar verder in kan veren bij hetzelfde gewicht. Op deze manier wordt het mogelijk de wervelkolom recht te houden bij het slapen op de zij. Pocketveringmatrassen zijn ook geschikt voor verstelbare bodems.

Bonnellveer

De bonnell binnenvering is de klassieker onder de binnenveringen. Deze kern heeft zich al vele jaren bewezen. De kenmerkende dubbel-konische vorm en de wijze waarop de veren aan elkaar verbonden zijn, geven de bonnell zijn karakteristieke comfort. Een bonnell binnenveringsmatras heeft een progressieve veerkracht. Hoe meer gewicht op de veren komt te rusten, hoe meer deze onder spanning komen te staan en dus hoe meer tegendruk er is. Het is een heel goed ventilerend matras. Een bonnellmatras heeft 110 veren /m². Bonnell veren hebben goed ligcomfort en zijn duurzaam.

Latex

De natuurrubber matraskern is vervaardigd uit het melksap van de rubberboom (Hevea-Brassiliensis). Aan dit melksap worden allerlei materialen toegevoegd (bv. kalk) om het dik te krijgen waarna het in mallen wordt gegoten en verhit.

Latex is rubber. Rubber neemt geen vocht op en is warm omdat het niet ademt. Enkele eigenschappen van natuurrubber zijn; z’n grote veerkracht en de rekbaarheid. Die grote rekbaarheid maakt een perfecte drukverminderende ondersteuning mogelijk.
Traagschuim wordt ook wel visco-elastisch polyurethaanschuim genoemd. Andere benamingen zijn onder andere ook: nasaschuim, slowmotionschuim, memoryfoam, lazyfoam, warmtegevoeligschuim, ...

Visco-elastische matrassen

Het is deze temperatuurgevoeligheid wat traagschuim zo’n speciaal gevoel van “versmelten” met het materiaal geeft. Het meeste traagschuim heeft superieure ligeigenschappen, omdat de matras op onvergelijkbaar goede wijze ondersteunt. Onder invloed van warmte en gewicht van het lichaam wordt traagschuim zacht en vormt zich helemaal naar uw lichaam. Het verdeelt de druk gelijkmatig over het hele lichaamsoppervlak. Lichaamsdelen die wat dieper in het matras moeten wegzinken voor een ergonomische slaaphouding hebben daarvoor alle ruimte. Want juist op die punten wordt de traagschuimmatras onder invloed van uw lichaamswarmte extra elastisch. De bloedcirculatie  wordt  niet  verstoord,  spieren  blijven soepel en de huid volledig doorbloed.

Traagschuim ventileert optimaal door de open celstructuur. Als u opstaat, krijgt het geleidelijk zijn oorspronkelijke vorm weer terug. Traagschuim is latexvrij, anti-allergisch en CFK-vrij.